KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu

ŞAGO MATEMATİK YARIŞMASI

ŞAGO MATEMATİK YARIŞMASI BİLGİLENDİRME

Okulumuz tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan ŞAGO MATEMATİK YARIŞMASI na Onikişubat ilçesine bağlı resmi ortaokullarda okuyan 8.sınıf öğrencilerimiz okullarını temsilen katılabileceklerdir. Bu yarışmayla öğrencilerimizin milli ve manevi değerlere sahip çıkmaları, matematik alanında başarılı olmaları, problem çözme, mantık yürütme, hızlı düşünme, çözüm üretme, ekip çalışması gibi becerilerini geliştirmeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalar için tecrübe sağlamak, okullarını ve kendilerini temsil edebilme güçleri kazanmaları hedeflenmiştir.

Yarışmaya katılım gönüllük esasına bağlı olup yarışmaya katılacak öğrenciler okul idaresi ile okul matematik zümresinin ortaklaşa kararıyla 3 öğrenci belirlenecektir. Öğrenciler belirlenirken öğrenci velisinin rızası alınarak ekte sunulacak Veli İzin Belgesi (EK-1) imzalatılarak başvuru esnasında elektronik forma yüklenecektir. İzin Belgesinin aslı okul idaresi tarafından saklanacaktır. Başvuru esnasında ayrıca Başvuru Formu (EK-2) doldurulup sisteme yüklenecektir.

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenecek olan ŞAGO MATEMATİK YARIŞMASI eleme ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir. Her iki aşamada da sorulacak sorular Milli Eğitim Bakanlığı Ortaokul Matematik Öğretim Programında yer alan aşağıda belirtilen 8.sınıf matematik alt öğrenme alanlarını (Çarpanlar ve Katlar, Üslü İfadeler, Kareköklü İfadeler, Veri Analizi, Basit Olayların Olma Olasılığı, Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler ve Doğrusal Denklemler) ve Matematik Genel Kültürü kapsayacak şekildedir. Eleme sınavında belirlenen 8.sınıf matematik alt öğrenme alanlarından 20 çoktan seçmeli soru ve Matematik genel kültürüne uygun 5 çoktan seçmeli soru olmak üzere 25 soru sorulacaktır. Eleme sınavında okullarını temsil eden öğrenciler bireysel olarak sınava alınacaktır.  Final aşamasında eleme sınavında başarı gösteren ilk dört okulumuz yarışacak olup bu aşama bilgi yarışması formatında olacaktır. Final Aşamasında ilk etapta 10 açık uçlu soru sorulacak olup eşitlik halinde en fazla 5 yedek soru sorularak yapılacaktır.

Yarışmamıza başvurular 8-12 Ocak 2024 tarih aralığında Okulumuz web sitesinde yayınlanacak linkteki elektronik form üzerinden istenen bilgi ve belgeler yüklenerek yapılabilecektir.

ÖDÜLLENDİRME

Yarışmaya katılan bütün öğrenci ve danışmanlara Katılım Belgesi verilecektir.

Derece

Final Yarışması

25/04/2024 Perşembe

Yer: Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu Konferans Salonu

Yarışma Saatleri okul web adresinden ayrıca duyurulacaktır. Başvuru yapacak okullarımız Ekte yer alan ŞAGO MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ’ni gözden geçirmeleri gerekmektedir. Yarışmaya katılacak okullarımız bu şartnameyi kabul etmiş sayılacaktır.

Şartname: meb_iys_dosyalar/46/01/746440/dosyalar/2023_12/11091738_sagomatematikyarismasisartnamesidir.pdf

Veli İzin Belgesi: meb_iys_dosyalar/46/01/746440/dosyalar/2023_12/11091817_ek1veliizinbelgesi.docx

Başvuru Belgesi: meb_iys_dosyalar/46/01/746440/dosyalar/2023_12/11094138_ek2sagomatematikyarismasibasvuruformu.docx

Yarışma Düzenleme ve Yürütme Kurulu